Barnmorskan o Vårstädning

Ja igår var det dags för barnmorskan igen. Men det var bara tur att Johan kollade på kalenderna på morgonen. Jag vart väckt en halvtimme innan vi skulle va där, så det vart ju att stressa upp o klä på sig o åka. Men vi hann dit i tid iaf =).
Lite nya prover togs o så vart det mätning o lyssna på hjärtat. Proverna såg bra ut. Hade lite lågt HB(järn) värde bara, 120,  så jag ska få börja äta järnatabletter, men det gör ju inte så mycket. En tablett till på morgonen bara, käkar ju redan folsyra. Kan vara därför jag har varit så himla trött på kvällarna kanske =P. Mitt blodtryck hade gått ner lite igen så nu var det bara bra, 130/70. Sen var det dags för mätning av magen. Förra gången när jag var i v.21+5 hade jag 22 i sf mått o den här gången i v.23+6 hade jag 26. Växer så det knakar därinne, h*n har lagt sig på övre kurvan nu. Men jag hoppas att h*n inte växer på så här under hela graviditeten för då kommer vi få en jätte bäbis hahaha. Hjärtat slog oxå på som det skulle, är så häftigt o höra =D.

När jag kom hem, johan åkte direkt till jobbet nästan, så var det fortfarande fint väder o jag fick en energi kick som jag inte haft på länge. Så jag slängde i mig lite frukost sen började jag rensa o städa här hemma. Började med o rensa undan vinter jackor o skor vid klädhängaren så det vart nästan tomt. Sen började jag plocka i alla andra grejer här hemma. Efter ett tag kom grannen hit o hjälpte till hon med. Det vart en ordentlig stor städning här hemma. Har nog knappt varit så här rent hemma sen vi flyttade in. Känns mycket skönt o slippa se alla grejer o damm råttor som har varit överallt. Dock vart inte sovrummet taget igår, men det tänkte jag ge mig på senare idag. Men jjag har gjort en del nytta idag med. Har fixat i ordning på balkongen så nu är det snart vår fint där med. Ska bara slänga massa skit som står där sen så. Mattorna till balkongen ligger i tvätten nu, grillen är rengjord (om den nu funkar) o ljungen o enen kastad så jag kan plantera nytt snart. Såg även arr våran gräslök har överlevt vintern o börjat växa igen =).

Här om dagen var jag o min snälle bror o köpte grejer till bäbisen av en kompis. Så nu har vi spjälsäng med madrass, babyskydd med bilinsats, 2 babysitters, speldosor till sängen, bärsele, uppblåsbart underlägg o bad "stol" som man sätter fast i badkaret. Det är en riktigt bra början tycker jag =). Men mer kommer det ju säkert bli.

Måste även be om ursäkt om det är nån stackare som har fått virus. Fick ju nått skit i våran dator som tydligen skickat ut länkar till massa folk! Hoppas ingen har blivit drabbad! Nu har vi iaf fått bort det o fixat här.

Nu ska jag ta o fika med mina päron o johan!

Ha det så bra i vår värmen!

Ett tag sen igen

Ja jag har fått mycket skäll över att jag är så dålig på att skriva. Men jag har jätte svårt o komma på vad jag ska skriva om när jag inte gör så mycket om dagarna o har dålig fantasi. Jag ska iaf lägga upp kort på magen o bäbisen nu. Tröttnade på att inte få dem scannade nångång så jag tog kort på dem istället.

Som sagt så gör jag inte så mycket på dagarna, tv:n o grannen brukar vara mitt dagliga sällskap tills Johan kommer hem från jobbet. men jag har varit iväg o shoppat lite kläder iaf. Det var behövligt. Har nästan inga byxor jag kan ha nu o en kjol så jag behövde lite nederdelar. Vart en jätte snygg mamma jeanskjol, en beige skjorttunika som man kan ha till både leggings o byxor o mamma thigts. Mycket nöjd blev ja. Köpte även ett par ordendtliga skor som jag kan ha när jag ska gå o stå mycket eftersom jag får så ont i fötterna efter ett tag. Det var ett par mjuka sköna adidas som jag även kan växa lite i åt alla håll =P.

Nu när det äntligen har blivit vår så har vi börjat vara ute i garaget en hel del o alla bilar börjar bli klara. Har varit ute o rullat lite med Cadillacen oxå. Är så härligt. Men cruisingen i e-tuna var ingen höjdare. Lite bilar ute o så var det jätte kallt. Var inte kvar där så jätte länge. Blir väl lite bättre på sista april i sala. Har hunnit bli lite varmare då oxå. 
Igår när vi va i garaget så invigde vi grillsäsongen. Mycket mycket mycket gott var det. Johan käkade hamburgare o jag o bror käkade grillspjut som det heter. Fick riktiga vår känslor i kroppen när vi stod där i solen o grillade. Snart vill jag ut o campa med husvagnen. Har saknat det massor!

O magen bara växer o växer o det är full fart därinne. Ibland får h*n in så hårda sparkar att man blir rädd att det ska gå hål =P. Det är jätte häftigt o se o känna hur magen rör sig. Nu har även johan fått känna, men han tycker mest att det är läskigt hahaha.
Har varit till barnmorskan en gång efter ultraljudet o tog blodtryck o mätte lite. Allt såg bra ut även fast blodtrycket var lite högre än sist, men det var ingen fara iaf. Ska dit på onsdag igen o mäta o väga. Får se vad det visar då =).
 
Har även varit på tjejkväll med 5 andra mammor o mig som är gravid. Mycket bäbis o förlossnings snack blev det. Vi skrattade så vi grät när alla berättade om sina pinsammaste händelser under förlossningen. Fick reda på en hel del som jag inte visste å det var ju bra.
Den natten drömde jag för första gången om att jag födde min lilla bäbis, inte så konstigt kanske. Men enligt drömmen blir det iaf en kille på 3700 o 51cm lång. Så vi får väl se då=).

Nä nu ska jag lägga in lite bilder här o efter det ska jag göra mig lite kaffe.

Ha det så bra allihopa!


v.18



v.21



v.23

Ultraljud den 3/3-10





 

 


RSS 2.0